info@tamtraco.hu, ajanlat@mintaszallito.hu +36 70 613 7666, +36 70 636 8863

Herebiopszia utáni mintaszállítás

Hazánkban minden hetedik párt érint a meddőség kérdése. Ezen párok 30%-ánál a férfi a terméketlenség okozója. A négy fő ok közül, melyek a férfi meddőség okozói lehetnek, 40-60%-ban ivarmirigy rendellenesség vagy a spermiumok tovahaladásának zavara áll fenn.
Sperma rendellenességéről elmondható, hogy általában szokatlanul rövid élettartamuk és gyenge mobilitásuk okozza a problémát. Ezen kívül azonban a herék gyulladása, a herezacskó kitágult vénái és az abnormálisan fejlődött herék is hatással lehetnek a spermiumok állapotára.
Az alacsony spermaszám vagy a sperma hiánya mögött természetesen rengeteg probléma állhat! Okozhatja már meglévő genetikai állapot, az alkohol, a dohányzás vagy más drogok fogyasztása, súlyos mumpszfertőzés a pubertás után, sérvek, hormonzavar, mérgekkel való érintkezés, sugárzásnak való kitettség, egy korábbi fertőzés miatti elzáródás, a túl szűk alsónemű viselése, de ágyéksérülés is.
Férfi meddőségi, illetve ejakulációs problémák esetében a szakemberek felajánlják a herebiopsziát, amelynek lényege, hogy a heréből altatásban, vagy egyéb érzéstelenítéssel mintát vesznek a szakemberek. A sebészeti eljárás segítségével esély nyílik arra, hogy a szakemberek a mintavételből nyert szövetekből életképes spermiumot nyerjenek a mesterséges megtermékenyítéshez.


Amennyiben herebiopsziára kerül sor, gondoskodni kell arról, hogy a mintavétel során nyert szövet a lehető leggyorsabban feldolgozásra kerüljön. Mivel legtöbb esetben a műtéti beavatkozás valamely urológiai klinikán történik, a minta feldolgozása és a kinyert spermiumok fagyasztása pedig valamely meddőségi intézetben, szükségessé válik az intézetek közötti transzport megszervezése és végrehajtása.
A herebioptátumok szállítása a TamTraCo egyik fő profiljának mondható. Tekintettel arra, hogy az ország legtöbb meddőségi intézete és urológiai központja is partnerünk, az elmúlt években nagy tapasztalatra és gyakorlatra tettünk szert a témában.

Az általunk végzett bioptátumszállítási feladatoknak a következőképp történnek:

 • Az ügyfél megkeresésére szolgáltatási ajánlatot adunk, mely tartalmazza az ügyintézés és a szállítás teljes szervezési és lebonyolítási feladatait, azaz az ügyfélnek nem lesz semmilyen önállóan intézendő feladata.
 • Az ajánlat elfogadása után felvesszük a kapcsolatot a műtétet végző orvossal és az asszisztenciájával, valamint a minta feldolgozását végző intézettel is.
 • Beszerezzük a szükséges dokumentációt a minta kiadásához és befogadásához.
 • A várható műtéti időponthoz igazítva a megfelelő tápoldattal ellátott levételi csöveket a műtét helyszínére szállítjuk.
 • A műtét végeztével értesítést kapunk a műtétet végző kórháztól a minta elkészültéről.
 • A minta szállítására előkészített, megfelelő hőmérsékletre beállított szállítóegységgel haladéktalanul az átvétel helyére érkezünk, és a szükséges adminisztrációs feladatok elvégzése után a mintát átvesszük.
 • A szállítás során gondosan hőn tartjuk a mintát.
 • A legrövidebb és leggyorsabb szállítási útvonalon eljuttatjuk a bioptátumot a feldolgozást végző intézménybe.
 • Az átadással egyidőben elvégezzük a szükséges adminisztrációs feladatokat.
 • Az ügyfelet értesítjük a minta leadásáról.
 • A szállítás során keletkezett dokumentumokat és a szolgáltatási díjról szóló számlát elektronikus formában és postai úton is megküldjük az ügyfélnek.

Természetesen ügyfeleink egyedi igényeinek figyelembe vételével a lehetséges módon testre szabjuk szolgáltatásunkat annak érdekében, hogy minden kedves ügyfelünk igényét a lehető legpontosabban szolgálhassuk ki. Eddigi tapasztalataink és az ügyfélelégedettségi vizsgálatok alapján alapján elmondható, hogy a TamTraCo teljesítései során ügyfeleink úgy érezhetik, mintha csak velük foglalkoznánk!

Tamás Imre