info@tamtraco.hu, ajanlat@mintaszallito.hu +36 70 613 7666, +36 70 636 8863

Diagnosztikai mintaszállítás

 

Cégünk tevékenységének fő részét az egészségmegőrzéshez kapcsolódó mintaszállítások adják, továbbá vállaljuk reprodukciós és diagnosztikai minták szállítását is. Korábbi cikkeinkben szó volt már többek között daganatos megbetegedésekről, autoimmun betegségekről, terméketlenségről – három olyan eset, amikor az ember élete függhet a vizsgálati eredményektől. Ilyen esetekben a diagnózis pontos felállításához illetve a betegség kezeléséhez elengedhetetlen a betegtől vett minták komplex vizsgálata.

 

Miért van szükség a mintaszállításra?

Az Európai Unió számos tagállamában és a tengerentúlon is bevált gyakorlat, hogy az egészségügyi mintavétel és a feldolgozás helye között akár több száz kilométer is lehet. Ennek főleg az az oka, hogy a korszerű diagnosztikai laboratóriumok hatalmas anyagi beruházást igényelnek, ami nem teszi lehetővé, hogy az ország valamennyi kórházában magas szintű vizsgálatok elvégzésre alkalmas berendezéseket telepítsenek. Ehelyett úgynevezett diagnosztikai központokat hoznak létre vidéki nagyvárosokban (a már meglévő intézményi laboratóriumi diagnosztika fejlesztése mellett), melyek adott régiót széles spektrumban, megemelt kapacitással tudják kiszolgálni.

 

Ettől függetlenül sajnos akad olyan eljárás, melyet csak egy-két városban tudnak elvégezni, ilyen például a rákos sejtek genetikai tulajdonságait vizsgáló úgynevezett molekuláris diagnosztikai vizsgálat, mely jelenleg Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Szegeden érhető el. Éppen ezért fontos a diagnosztikai minták szállításának rendszerbe szervezése, hiszen a mintavétel egy, a beteg közelében lévő kórházban is megtörténhet, ezt követően csak a mintát szállítják el a megfelelő intézménybe. Mindez nagyban megkönnyíti a beavatkozást a betegek számára, hiszen anyagilag, fizikailag és lelkileg is megterhelő lehet az ország egyik végéből a másikba utazni vizsgálatokra. A diagnosztikai mintaszállítás egyúttal tehermentesíti a mintát feldolgozó intézményt is, hiszen a laborba érkező minta nem érinti az intézmény fekvőbeteg férőhelyeit.

 

Ahogy a hazai egészségügyben különvált a szállítási folyamat – sürgősségi, szakszerű helyszíni ellátást biztosító mentőszolgálati, illetve a mentőszolgálatot tehermentesítendő, az intézmények közötti, betegkísérő szolgáltatás; úgy a diagnosztikai minták szállítása terén is megjelent az az igény, hogy azt egy speciális szállításra szakosodott csapat végezze. A különféle szállítási módok és szállítási hőmérséklet biztosítása, nyomonkövetése komplex feladat, ezen kívül a nagy távolságok áthidalása és az idő tényező figyelembevételével kell megszervezni a diagnosztikai minták szállítását.

 

Cégünk eddig több, mint 10000 minta szállítását végezte az elmúlt években sikeresen. Ennek köszönhetően ma már nem csak az őssejtmegőrzéshez kapcsolódó logisztika tekintetében járunk élen a magyar viszonylatban; de napi feladatunkká vált a diagnosztikai minták szállítása is. Az országot teljes egészében lefedő gyűjtőjárataink révén az ország valamennyi kórházával illetve nagyobb egészségügyi intézményével napi kapcsolatban vagyunk, így a szállítási folyamatba rugalmasan beilleszthető valamennyi mintaszállításra vonatkozó igény.

 

Budapesten és vonzáskörzetében kiemelt apparátussal állunk megbízóink rendelkezésére a hét minden napján. Megbízóink igényei alapján egyedileg meghatározott konstrukciókat alkotunk; legyen szó belföldi vagy külföldi szállításról, mindig megtaláljuk a megoldást. Amennyiben kérdése van szolgáltatásunkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

 

+36 70 613 7666
+36 70 636 8863
info@tamtraco.hu

Tamás Imre