info@tamtraco.hu, ajanlat@mintaszallito.hu +36 70 613 7666, +36 70 636 8863

„Az őssejtek még nem specializálódott, osztódásra képes sejtek, amelyek alkalmasak lehetnek különféle elhasználódott, károsodott, hiányzó sejtek pótlására különböző betegségekben, káros állapotokban. Többféle módon nyerhetünk őssejteket, egyik forrásuk a köldökzsinórvér. A köldökzsinórvérben található kilenc hónapos őssejtek immunológiailag sokkal toleránsabbak, mint a kialakult felnőtt szervi őssejtek. Jelenleg a csontvelőből, a vérből és a köldökzsinórvérből származó őssejteket főleg vérképző és immunrendszeri betegségek kezelésében használják transzplantációra. Allogén köldökzsinórvér-hemopoetikus-őssejt-transzplantációt 1988-ban végeztek először.” Forrás

A TamTraCo legjelentősebb üzletága a szülést követően a köldökzsinórból, méhlepényből levett, őssejteket tartalmazó köldökzsinór-vér szállítás logisztikája. Ebben az üzletágban megbízóink a hazánkban jelenlévő szövet és sejtbankok. A köldökzsinór-vért (pontosabban a köldökzsinórból levett vért, a köldökzsinór egy 10-15 cm-es darabját és a méhlepényből kinyert vért) a levételre és szállításra alkalmas levételi szettbe gyűjtik a szülés során. A levételi szetteket szigorú szabályok alapján úgy készítik el, hogy alkalmasak legyenek a minta minőségének megőrzésére és hőmérsékletét meghatározott tartományban tartsák.
Cégünk a szerződött partnerei számára (őssejtbankok) biztosít egy webes adminisztrációs felületet, melyen a mintaszállítás megrendelése nonstop megtörténhet. Ezen kívül Call Centerünk a nap 24 órájában elérhető, így a mintavétel bejelentése mind a szülők, mind pedig a megbízóink számára folyamatosan biztosított. A mintaszállítást az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által kiállított engedéllyel végezzük.
A szállítást végző személyzet kiválasztásakor arra törekedtünk, hogy minden tekintetben képviselni tudjuk a megbízóinkat a minták átvételekor történő kommunikációban. Országunk közel száz kórházával (állami és magán egyaránt) állunk napi kapcsolatban.
A szállításra több országos telephely, többszintű oktatás keretében képzett szállító személyzet, megfelelően felkészített járműpark áll rendelkezésünkre. Járműveink felszereltsége, személyzetünk képzettsége és elhivatottsága, valamint logisztikai rendszerünk professzionális kialakítása lehetővé teszi, hogy minden bejelentett minta a megbízó által elvárt szállítási protokoll szerint kerüljön felvételre, szállításra és leadásra a megbízó laboratóriumában.
A 2016-os év végéig közel tízezer gyűjtött őssejtmintát szállítottunk hibamentesen, a megbízóink teljes megelégedésére Magyarországon belül és a határainkon túlra is.
A szettek gyűjtését Magyarországon belül gyűjtőfuvarral végezzük. Határainkon túli gyűjtési megbízásokat – amennyiben a távolság ezt indokolja – általában egyedi fuvarral teljesítünk.

A mintaszállítási igények bejelentésére fenntartott telefonszámaink:
+36 70 613 7666, +36 70 636 8863