info@tamtraco.hu, ajanlat@mintaszallito.hu +36 70 613 7666, +36 70 636 8863

Bioptátum szállítás

 

Hazánkban még mindig rendkívül magas a daganatos megbetegedések aránya, az Európai Unió országait tekintve és világviszonylatban is első helyeken szerepelünk a statisztikákban. Elsősorban a tüdő-, a végbél és az emlőrák jelent gondot a magyar lakosság körében, de magas a máj, vese illetve here eredetű daganatos betegek száma is. Az időben felállított diagnózis és az egyre korszerűbb kezelések eredményeképp szerencsére nemcsak a betegség előfordulása, hanem a gyógyulási arány is növekszik. A diagnosztikai eljárások fejlődésének köszönhetően számos tumorfajta ma már egyáltalán nem számít halálos kórnak.  

 

Mi a bioptátum?

Manapság az egyik leggyakoribb, viszonylag egyszerűen elvégezhető, rutin beavatkozásnak számító diagnosztikai eljárás a biopszia, mely során apró szövetmintát, úgynevezett bioptátumot vesznek a test meghatározott részéről, majd azt a megfelelő eljárások után részletesen megvizsgálják. Főként daganatos megbetegedések esetén alkalmazott vizsgálat, amely segítségével nagy bizonyossággal kimutatható, hogy az egyéb képalkotó eljárásokkal már feltárt elváltozás jó- vagy rosszindulatú-e; illetve egyes megbetegedések esetén a megfelelő kezelés irányának, összetételének meghatározásához szükséges részletes információt is ezáltal kaphat az orvos.   

 

Nem csupán logisztikai feladat

Szolgáltatásunk célja, hogy ügyfeleink számára leegyszerűsítsük a mintavételt követő folyamatot, hiszen a szállításhoz kapcsolódó szervezést és lebonyolítást teljes egészében mi intézzük – így például az egészségügyi intézményekkel való egyeztetés, a szállítás időzítése és a minták minőségének biztosítása, valamint megfelelő helyre juttatása nem a beteget terheli. Az elmúlt évek során széleskörű tapasztalatot szereztünk bioptátum szállítás terén – főleg herebioptátumok esetében, de az utóbbi időben gyakran szállítunk többek között tüdőszövetet, illetve máj-, agy- és emlődaganatból vett mintákat is. A különböző egészségügyi intézetekkel létrejött együttműködés révén kialakíthattuk saját, ügyfélbarát gyakorlatunkat, mely a visszajelzések alapján sikeresnek bizonyult.  A felmerülő egyedi igények figyelembevételével a lehetséges módon testre szabjuk szolgáltatásunkat annak érdekében, hogy minden kedves ügyfelünket a lehető legpontosabban szolgálhassuk ki.  

Tamás Imre