info@tamtraco.hu, ajanlat@mintaszallito.hu +36 70 613 7666, +36 70 636 8863

Biopszia szállítás: elsődleges a gyorsaság

Hazánkban a kisbabára vágyó szülőpárok mintegy 15-20%-a terméketlen, az esetek kb. 1/3-ában a férfi nemzőképességével van probléma: nincs elég életképes sejtje a megtermékenyítéshez. A modern technika ma már lehetővé teszi, hogy a heréből kimetszett szövetből nyerjenek életképes spermiumot, amelyet a lombikbébi programban sikeresen használhatnak. A herebiopszia elvégzése után mikroszkóp alatt megvizsgálják, hogy vannak-e élő spermiumok a mintában, és ha vannak, azok felhasználásával tudják elvégezni a megtermékenyítést. Azonban az esetek többségében a műtét és a szövet vizsgálata, feldolgozása nem egy helyen történik, ezért a biológiai mintát a lehető leggyorsabban el kell juttatni a feldolgozó laboratóriumba.

 

Versenyfutás az idővel az életért

A TamTraCo által szállított biológiai minták közül a herebioptátum a leginkább érzékeny az időre, hiszen a biopszia elkészülte után csupán néhány óra áll rendelkezésre, hogy a mintát testhőmérsékleten tartva eljuttassuk a fogadó laborba, különben a még élő spermiumok elpusztulnának. Zömében az urológiai klinikák és a meddőségi intézetek vagy spermabankok között végezzük a szállítást Budapesten belül, illetve az ország egész területén. Akár több száz kilométer távolság is lehet a két hely között, így a jól bejáratott protokoll, az optimálisan megtervezett útvonal, az ideális szállítási edények és körülmények jelentik a garanciát arra, hogy a levett minta megfelelő minőségben és időben érjen oda a célállomásra.

 

 

Hogyan szállítjuk a bioptátumokat?

Az esetek többségében a beavatkozás előtt álló páciens keres meg bennünket akkor, amikor már pontosan tudja a műtét időpontját. Az ajánlat elfogadása után felvesszük a kapcsolatot a műtétet végző orvossal és az asszisztenciájával, valamint a minta feldolgozását végző intézettel, illetve beszerezzük a szükséges dokumentációt a minta kiadásához és befogadásához. A műtét ideje előtt a helyszínére szállítjuk a megfelelő tápoldattal ellátott levételi csöveket, majd a beavatkozást követően a minta szállítására előkészített és megfelelő hőmérsékletre beállított szállítóegységgel, testhőmérsékleten elvisszük a bioptátumot a feldolgozó laborba. Az átadással egy időben elvégezzük a szükséges adminisztrációs feladatokat és ügyfelünket értesítjük a minta leadásáról.

 

A szakszerű mintaszállító: TamTraCo

A TamTraCo-nál az elmúlt években kiváló kapcsolatot építettünk ki a különböző egészségügyi intézetek munkatársaival, így nemcsak szakértelmünk, de helyismeretünk is hozzájárul ahhoz, hogy hibamentesen és pontosan teljesítsük ügyfeleink megbízásait. Természetesen a lehetőségekhez mérten az egyedi igények figyelembe vételével testre szabjuk szolgáltatásunkat annak érdekében, hogy a lehető legpontosabban szolgáljuk ki a hozzánk fordulókat. Arra törekszünk, hogy a TamTraCo ügyfelei úgy érezzék: csak velük foglalkozunk!

 

Tamás Imre