info@tamtraco.hu, ajanlat@mintaszallito.hu +36 70 613 7666, +36 70 636 8863

Sikertörténet a KRIO és a TamTraCo együttműködése

Kicsit hollywoodi történet érzetét kelti, amikor meghalljuk, hogy egy üzleti kapcsolatban minden kiválóan működik, a két fél kölcsönös tisztelettel és korrektséggel áll egymáshoz és a feladathoz, hogy maximálisan kiszolgálják és támogatják egymást. Pedig ilyen a magyar valóságban is előfordul, nem is kell messzire mennünk a példáért, mindjárt itt van a KRIO Intézettel való együttműködésünk.

KRIO Családi Őssejtbank

Több mint két éve végez rendszeresen mintaszállítást a TamTraCo Magyarország első és legnagyobb családi őssejtbankja, a KRIO Intézet számára. A KRIO 2004 óta foglalkozik köldökzsinórvér eredetű őssejtek fagyasztásával és hazai tárolásával, jelenleg is több mint 40 000 család számára tárol mintákat. A köldökzsinórvér feldolgozása és fagyasztása AABB (Advancing Transfusion and Cellular Therapies Worldwide) akkreditált technológiával és laboratóriumi háttérrel történik. Az intézet Európa második leggyorsabban fejlődő őssejtbank-hálózatának, a nemzetközi FamiCord Csoportnak a tagja, így széles körű tapasztalattal rendelkezik az őssejtek transzplantációra való előkészítésében, az egészségügyi intézményekkel történő együttműködésben.

 

 

Mit és hogyan szállítunk a KRIO-nak?

A legnagyobb volumenben őssejtmintákat szállítunk az intézetnek, de egyéb megbízásokat is teljesítünk: mivel nemcsak őssejtbankként, hanem spermabankként is működnek, ivarmintákat is viszünk hozzájuk. Kiválóan felszerelt laboratóriumukban herebiopszia feldolgozását is végzik, ezért friss herebioptátumok szállítására is kapunk tőlük megbízást.

Az őssejttárolással foglalkozó cégek között az országban egyedülálló a KRIO minőségbiztosítási rendszere, a működésüket támogató tanúsítványok szigorú eljárási módot követelnek. Például az összes elkészült mintának a szülést követő 36 órán belül be kell érnie a feldolgozó laborba, de ugyanilyen komoly feltételeknek felelnek meg a mintaszállításra validált mintatároló dobozaik, amelyekbe a kórházi lezárást követően senki nem nyúlhat bele, csak a labor bonthatja fel azokat. A mintákat szobahőmérsékleten szállítjuk az intézet számára, a minta biztonságát a dobozban elhelyezett instant jég biztosítja. Ezt a hőmérsékletet egy thermochip folyamatosan rögzíti. A rögzített adatokat a minta feldolgozása során kiolvassák és ellenőrzik, hogy a szülést követően a kórházi tárolás és a szállítás alatt megfelelő körülményeket biztosítottak-e a minta számára. Ebből is érzékellhető, hogy a KRIO komoly energiát fordít a minták szakszerű tárolására, megőrzésére. A minták feldolgozása két, igen magas színvonalon felszerelt laborjukban történik.

Lehetne más is, de miért a TamTraCo?

A KRIO az egészségügyi szakmakód alapján egy egészségügyi intézmény, ahhoz, hogy mintaszállítást végezhessünk számukra, szállítói közreműködői engedélyt kellett kapnunk a tisztiorvosi szolgálattól. Ez azt jelenti, hogy a TamTraCo minden, az engedélyhez szükséges magas szintű elvárásnak megfelelt. Ezek közül az egyik különleges feltétel az emberi szervek, szövetek szállítására vonatkozó biztosítás megléte volt, amelynek teljesítése komoly kihívást jelentett számunkra, hiszen Magyarországon egy biztosító sem köt ilyen szegmensre szerződést. A TamTraCo ezt a kihívást is teljesítette.

A két cég közötti kölcsönös jó kapcsolat alapját a hibamentes teljesítés jelenti. Talán nem tűnik dicsekvésnek, de együttműködésünk több mint két éve alatt egyetlen vitás esetünk sem volt, sem a KRIO-val, sem az intézet ügyfeleivel. Mivel vállalkozásunk egyik kiemelt partnere a KRIO Intézet, felmerülő igényeiket, kéréseiket prioritásként, rugalmasan kezeljük. Mára megismertük azt a korrekt, kiemelkedő színvonalú munkát végző csapatot, amely az intézetben dolgozik, az időközben kialakult személyes emberi kapcsolatok, az ügyvezetéssel kiépített kölcsönös bizalom mind hozzájárul a két vállalkozás sikeréhez. Ezután is arra törekszünk, hogy munkánkból a maximumot kihozva erősítsük a KRIO presztizsét, hírnevét, mint ahogy ők is építik a miénket. Bátran kijelenthető, hogy a KRIO és a TamTraCo kapcsolata egy sikertörténet.

 

 

 

Tamás Imre